FC Kessel - Noordstar eindigde met een 1-1 gelijkspel en daarmee verloor Noordstar vandaag 2 punten na een wedstrijd waarin zowat alles tegen zat. Noordstar toonde zich in de eerste helft minstens een klasse beter en dwong een resem kansen af, telkens stonden paal, lat of keeper in de weg. Toen Noordstar dan toch scoorde keurde de arbiter het doelpunt onterecht af (wegens vermeend buitenspel) en zat het spel op de wagen. Vlak voor rust scoorde de thuisploeg uit het niets (via een afgeweken bal) verrassend en helemaal tegen de gang van het spel in de 1-0. In een vrij evenwichtige tweede helft kwam Noordstar nog wel (met een gelukje) langszij, echte doelkansen bleven uit en de winning-goal zat er niet meer in.Noordstar speelde met Jan Meir, Mathias Tubex, Peter Engels, Jo Meir, Thijs Lambaerts, Robin Van Beek, Jonas Donckers, Niels Caers, Philip T' Syen, Cello Ercolani en Miguel Bruynseels. Reserven waren Joeri Helsen, Vincent Tubex, Jo Baetens en Jan Van de Water.Noordstar speelde een goede eerste helft, Kessel kwam nooit aan voetballen toe en moest zich beperken tot verdedigen. Op aangeven van Miggy trapte Cello hard over (11'), alleen voor doel legde Cello verkeerd achteruit (14'), een verre boogbal van Thijs was voor de keeper (16'). Robin zette Cello alleen voor doel en die scoorde vanuit een scherpe hoek maar zag zijn doelpunt afgekeurd omdat Miggy in buitenspelpositie stond. Die nam echter niet deel aan het spel en raakte de bal niet aan, het slecht leidend trio gaf de goal niet en ontnam Noordstar een rechtmatig doelpunt (18'). Jonas trapte een vrijschop op de lat (19'), Philip stuitte (ook al op vrijschop) 2 maal op de keeper (22' en 26'). Niels zag zijn bal nog uit de linker benedenhoek gehaald (30'), op vrijschop van Jonas kopte Cello tegen de binnenkant van de paal (36'), Robin zag 2 pogingen binnen de minuut verijdeld door de keeper (37'), alleen voor doel trapte Cello op de benen van de doelman (39'). Een (minstens) 0-2 voorsprong zou juist geweest zijn, in plaats daarvan kregen onze mannen net voor rust een extra koude douche; een thuisspeler trapte van ver, de bal week af op een Noordstarbeen en verdween met een boogje onhoudbaar over Jan die net voor zijn doellijn stond, 1-0. (44'). Kessel had daarvoor (in die hele eerste helft) welgeteld één keer kunnen dreigen toen een aanvaller voorbij 3 spelers soleerde en Jan goed redde, meer niet...De tweede helft was gelijkopgaand, Noordstar kwam nog maar erg moeizaam aan kansen toe. Noordstardoelman Jan moest nu ook af en toe aan de bak, hij had al meteen een prima save in huis (49'). Aan de overkant trapte Miggy van kortbij centimeters over (50'), een minuut later trapte Jonas naast (51'). Op een verre harde uithaal kon Jan de bal nog net uit zijn doel houden, dit kon nog alle kanten uit (54'). Na een voorzet van Philip kopte Miggy aan de 2de paal net over doel (58'), daarna viel de verdiende gelijkmaker dan toch; Joeri mocht (buitenspel, maar niet gevlagd...) alleen naar doel maar stuitte op de doelman, Marcello Ercolani trapte (van ver) de afvallende bal in één tijd mooi binnen en 1-1 (68'). In de resterende 20 minuten waren de kansen aan weerszijden erg schaars. De thuiskeeper was paraat op een poging van Philip en de herneming van Joeri (78'), ook onze doelman Jan stond pal: eerst paraat op een trap in één tijd na een tegenaanval (73'), helemaal op het einde hield hij met een prima save een harde bal nog uit zijn doel (88'). Noordstar had deze wedstrijd altijd moeten en kunnen winnen maar werd benadeeld door een ronduit slecht leidend scheidsrechterlijk trio (met alle respect voor de 3 jonge gasten die er hun zondagnamiddag voor opofferden). Sleutelmoment was het (ten onrechte) afkeuren van de 0-1, het was waarschijnlijk een andere wedstrijd geweest... [i](BrunoM)[/i]